Aangepaste sporter / sportteamAangepaste sporter / sportteamAangepaste sporter / sportteamAangepaste sporter / sportteam

Aangepaste sporter / sportteam

De categorie aangepaste sporter / sportteam van het jaar wordt gesponsord door Fysiospecialisten Duiven.

logo fysiospecialisten duiven

Pigeons on Wheels – Winnaar 2018

Sinds afgelopen jaar bestaat Pigeons on Wheels in Duiven. In korte tijd is het team gegroeid tot een heel gezellig team, met zo een 16 leden, waar nog steeds mensen bijkomen. In 2018 heeft Pigeons on Wheels al hun eerste toernooi gewonnen in Rosmalen, waarbij onder andere tegen een Belgische club werd gespeeld. Daarnaast staan ze momenteel tweede in de competitie, waar ze sinds dit seizoen mee zijn begonnen. Een mooie prestatie voor een team dat pas net bezig is, met veel leden die tot voor 2017 nog nooit aan rolstoelbasketbal hadden gedaan. Het is een fanatiek, maar sportief team, getuige de prijs van de meest sportieve ploeg (fairplay cup) tijdens wheelchairmania in Amersfoort in september van dit jaar. Hopelijk komen er de komende tijd nog mooie prestaties bij.

Pigeons On Wheels heeft in 2018 op meerdere vlakken laten zien dat dit team de prijs van Aangepast Sportteam 2018 heeft verdiend! In het jaar waarin Basketbalvereniging Pigeons 40 jaar bestaat speelt het rolstoelbasketbalteam van Pigeons voor het eerst in de historie mee voor de prijzen. Op dit moment staat het team tweede in de Nederlandse rolstoelbasketbalcompetitie en het team traint twee keer per week erg hard in het prachtige sportcentrum Triominos. Naast het feit dat team POW erg hard traint hebben ze het onderling erg leuk met elkaar. Na iedere training en na elke wedstrijd eten en drinken de spelers met elkaar en ook binnen de vereniging heeft team POW een vaste plek. Het team is actief met het verzorgen van clinics om op die manier te laten zien hoe gaaf rolstoelbasketbal is. Ook op die manier komen er nog regelmatig nieuwe leden bij en iedereen doet mee! Team POW is momenteel bezig met het opstarten van een rolstoelbasketbalteam voor kinderen. Junior Pigeons On WHEELS. Verder zijn er ook twee sporters aangetreden in het bestuur van Basketbalvereniging Pigeons en ook binnen de activiteitencommissie is een speler van het team aangesloten. Naast het verzorgen van clinics zijn de sporters ook actief bij andere initiatieven zoals collecteren voor maatschappelijke organisaties en andere clubactiviteiten binnen de vereniging. Kortom team Pigeons On Wheels is met recht titelkandidaat voor het aangepast sportteam 2018!

Renske den Haan - Nummer 2 2018

Onze dochter heef Syringoleyelie Chiaran1 malformatie. Een ruggenmerg aandoening die progressief is. Ondanks het feit dat zij altijd zenuwpijn heeft en veel medicatie slikt heeft ze nooit bij de pakken neer gezegen. Altijd gekeken wat is er wel mogelijk met haar beperking. Toen zij eenmaal in aanraking kwam met zitvolleybal had zij nog maar een doel. De paralympische spelen halen. Daar is zij nu volop voor aan het trainen. Zowel in het Nederlands team als in haar team in Arnhem. 2018 waren de wereld kampioenschappen in Nederland. Daar is het zitvolleybal dames team 8 set geworden. Ook doet zij veel promotiewerk en het geven van clinic. Voor beide teams doet zij de social media. Persoonlijk vlak doet zij trainingen om zichzelf te verbeteren. Voor velen met een beperking vind ik haar een voorbeeld. In mijn ogen mag zij in het zonnetje worden gezet voor haar drive.

Renske heeft sinds haar geboorte een lichamelijke handicap. Ondanks dat ze in veel dingen beperkt is ten opzichte van 'gezonde' mensen gaat ze niet bij de pakken neerzitten. Mijn moeder die ook lichamelijk gehandicapt is heeft jaren in het Nederlands zitvolleybal team gezeten en omdat ook Renske daardoor veel in aanmerking is gekomen met zitvolleybal heeft ze uiteindelijk de keus gemaakt om ook te gaan zitvolleyballen. Inmiddels zit zij ook in het Nederlands team en heeft ze in 2018 haar eerste grote internationaal toernooi gespeeld namelijk het WK. Ondanks haar handicap is ze extreem gemotiveerd om zich in te zetten voor het aangepast sporten om te laten zien dat ondanks een handicap je net zoveel kan bereiken als een gewoon topsporter. Renske is niet iemand die graag op de voorgrond treed maar juist daarom verdiend zij dit enorm! Ze is echt een topper en een voorbeeld voor iedereen!

Renske is begin 2018 geselecteerd voor het NL dames paravolleybalteam. Opmerkelijk want hierdoor treedt zijn in de voetsporen van haar moeder Anneke den Haan. Anneke werd in 2004 ereburger van Duiven na het behalen van een zilveren medaille met haar team op de Paralympics in Athene. Renske heeft een chronische  ziekte maar werd geïnspireerd door de prestaties van haar moeder. Ondanks haar ziekte wist zij het niveau te bereiken en werd geselecteerd. Renske is jong en enthousiast en doet veel voor de sport paravolley. Genomineerd worden zal haar enorm stimuleren, een blijk van erkenning voor al haar arbeid op sportgebied. Renske nam deel aan de WK zitvolleybal in de zomer van 2018 en werd met haar team 8ste op de wereldranglijst.